Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Šošovicové karí

Šošovicové karí
bez lepkubez mliekavegan

Ja a môj drahý sme sa nedávno vrátili z honeymoonu na Srí Lanke. Strávili sme ho cestovaním, chodením, fotením a ďalšími činnosťami, aké sa na svadobných cestách robia... :) V neposlednom rade aj jedením. Toto jedlo pod názvom dhal curry bolo na bufetových stoloch v hoteli nonstop. Strašne nám chutilo, ale museli sme mať k nemu kilo prílohy, lebo s čili veru nešetrili. Dnes som sa odhodlala uvariť ho u nás doma, s trošku prispôsobenými ingredienciami. A bola to jedna báseň! Určite skúste ako obmenu mäsa, stojí to zato a je to strašne easy.

  • Porcie 2 porcie
  • Čas prípravy 5 minút
  • Čas varenia 15 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

3 dl  červená šošovica
1 ks  cibuľa
1 ks  strúčik cesnaku
 olivový olej
 soľ
1 ČL  karí korenie
1 ČL  rímska rasca
3 PL  paradajkový pretlak
2 PL  kokosové mlieko
 mleté čili papričky - podľa chuti

Postup prípravy

Šošovicu poriadne prepláchneme v studenej vode, dáme do kastróla a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená a hladina bola ešte asi dva cenťáky nad ňou. Osolíme a varíme do takmer mäkka - hlavne nech sa šošovica nerozsype, ako to ona rada robí.

Na panvici alebo vo woku rozohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Miešame, zalejeme pretlakom (my máme domáci, ale stačí aj kupovaný kvalitný alebo drvené rajčiny), pridáme koreniny a šošovicu, z ktorej (ak treba) zlejeme trochu vody.

Premiešame a pridáme kokosové mlieko, ktoré celé jedlo zjemní. Necháme prevariť a podľa chuti a potreby dokorením, dosolíme a doriedime vodou. My máme radšej karí hustejšie, niekto ho má riedke ako hustú polievku. Je to na vás. 

A čo k tomu? Pokojne si uvarte ryžu, napríklad basmati, ale postačí aj pita či nepita chlieb.

V originál jedle by mali byť curry listy a zelené čili, ale žiaľ, nedisponujeme ani jedným z toho... Možno budete mať šťastie a natrafíte na ne v nejakom bio obchode. Ja som varila z toho, čo bolo doma.

3. 2. 2015 20:50

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty