Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Chuťovky

Brokolicový nákyp s prosciuttom a parmezánom

Brokolicový nákyp s prosciuttom a parmezánom
bez lepku

Trošku toho, toho, tamtoho, zmiešať dokopy, upiecť - a sýte raňajky alebo ľahký obed sú na svete. A ak zvolíte peknú zapekaciu misku, ešte aj budú dobre vyzerať. :)

Postup prípravy

Vajcia rozbijeme, ručne vyšľaháme so smotanou a primiešame parmezán. (Parmezán a vajíčka sú inak spolu do-ko-na-lé a inak už ani praženicu nerobíme.) Brokolicu prelejeme horúcou vodou a rozoberieme na malé ružičky. Cibuľu aj prosciutto nakrájame nadrobno a spolu s brokolicou vmiešame do vaječnej zmesi.

Zapekaciu formu alebo formičky vymažeme maslom, prípadne môžeme použiť aj silikónové muffinové košíčky. Vylejeme obsah misky, ale nie úplne po vrch, lebo sa trošku nafúkne. Dáme piecť do vyhriatej rúry, až kým nákyp nie je pevný na dotyk. Podávame najlepšie ešte teplé.

19. 2. 2015 15:35

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty