Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Restované zemiaky so špenátom a šošovicou

Restované zemiaky so špenátom a šošovicou
bez lepku

Uvariť vegetariánsky obed alebo večeru u nás doma chce guráž a tiež zaručené kombinácie chutí. V opačnom prípade hrozí, že ho budem jesť sama tri dni a drahý si ugriluje klobásku. :) No táto zeleno-žltá večera ulahodila nám obom, navyše je ideálna na toto zimno-jarné obdobie.

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

5-7 ks  zemiak
1 ks  cibuľa
3-4 PL  zelená šošovica
120 g  baby špenát
150 g  feta
 soľ
 olej

Postup prípravy

Množstvo surovín si prispôsobte podľa chuti a potreby. 

Šošovicu uvaríme podľa návodu a zlejeme vodu. Zemiaky uvaríme v šupke a po miernom vychladnutí ju odstránime. Rozmágame. Vo woku rozohrejeme olej, opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, preložíme zemiaky a restujeme ich. kým sa nezačnú trochu pripekať. Pridáme šošovicu, trošku osolíme (nie veľa, musíme si nechať rezervu na fetu, ktorá je slaná až-až) a premiešame. Nakoniec prihodíme umyté špenátové listy a celé to na chvíľu prikryjeme pokrievkou, aby sa špenát sparil. Podávame s rozdrobeným syrom feta.

17. 3. 2015 16:03

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty