Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečená plnená zelenina
Jedlo, ktoré zasýti, zahreje a ocenia ho vegetariáni aj mäsožravci. Výhoda je, že naplniť môžete prakticky všetko - od zemiakov cez baklažán, cuketu až po šampiňóny či papriku. Pri každej zelenine je však postup trochu iný.
- 2 porcie
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 ks | zemiak |
6 ks | šampiňóny |
1 ks | menší baklažán |
120 g | tučný hrudkovitý tvaroh |
60 g | niva |
2-3 PL | mascarpone alebo cream cheese |
soľ | |
bylinky | |
atď. |
Postup prípravy
Zemiaky umyjeme a dáme v celku piecť do rúry asi na 40 minút, resp. kým sa nedajú ľahko prepichnúť vidličkou.
Baklažán prerežeme napoly, vydlabe trochu dužiny, osolíme, necháme odstáť a obrúskom odsajeme šťavu. Takisto dáme piecť, asi na 15 až 20 minút.
Šampiňóny očistíme a vyrežeme stopky. Pripravíme si plnku. Všetky prísady zmiešame a dochutíme. Z jedného základu si môžeme urobiť viac druhov plnky. Napríklad do jednej časti pridáme trochu nasekaného medvedieho cesnaku alebo malú lyžičku pesta. Zemiaky prekrojíme, vydlabeme trochu stredu a pridáme ho do ďalšej časti plnky, ktorými ich naplníme a polovice naspäť spojíme.
Šampiňóny plníme surové, lebo ich netreba piecť dlho. Plnku môžeme oživiť tým, že na vrch nasypeme trochu nakrájanej anglickej slaniny, strúhaný parmezán a pod.
Dáme na nevymastený plech do rúry zapiecť asi na 10 minút a podávame ešte teplé.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk