Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Držková z hlivy ustricovej
Nie som prieberčivá a zjem všetko okrem huspeniny, bravčového laloku a držkovej. Presnejšie, držkovú zjem, ale bez tých froté handričiek, čo sú vlastne hovädzie žalúdky, ako som sa dozvedela až pred pár rokmi. (Blééé!) Ale - môj chlap na držkovú nedá dopustiť. A tak som sa odhodlala urobiť falošnú z hlivy.
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
150 g | hliva ustricová |
1 ks | menšia cibuľa |
1-2 ks | strúčik cesnaku |
1 PL | hladká múka |
mletá červená paprika | |
mleté čierne korenie | |
mleté čili | |
drevná rasca | |
0,4 l | hovädzí vývar |
olej | |
soľ |
Postup prípravy
V chuti veľký rozdiel nie je (tvrdí on), zato tá hlivová je zdravšia. Najedli sme sa obaja. No čo, kompromisy je dôležité robiť v manželstve aj v kuchyni. :)
Najskôr si uvaríme hlivu. Opláchneme ju, nakrájame na kúsky, zalejeme vodou, osolíme a varíme asi 20 minút. Potom v hrnci na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Ak chceme, aby bola chuť polievky jemnejšia, môžeme časť oleja nahradiť maslom. Pridáme múku a papriku, krátko opražíme a zalejeme hovädzím vývarom (vegetariáni môžu aj zeleninovým). Ak ho nemáme po ruke, dá sa nahradiť aj vodou, v ktorej rozpustíme hovädzí bujón. Pridáme hlivu aj s vodou, v ktorej sa varila, duchutíme korením, drvenou rascou a mletým čili, prevaríme a až nakoniec dáme trochu majoránky.
A je to! Vyzerá (a chutí) takmer tak, ako originál. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk