Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Domáca treska

Domáca treska

Na náš slovenský fastfood - tresku s rožkami - sme náležite hrdí. Tresku milujem, ale nejde mi do hlavy, prečo jej výrobcovia šetria na tej základnej surovine - rybom mäse, ktorého býva dobre že nie stopové množstvo. Keď som u priateľových rodičov ochutnala domácu tresku, okamžite som si vypýtala recept. Tu ho máte.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

400 g  filé z treskovitých rýb
 mrkvu podľa chuti
2 kusy  cibuľa
 ocot
200 g  majonéza
3 PL  kyslá smotana
 soľ

Postup prípravy

Filé uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali rozštvrtenú malú cibuľu, ocot (na pol litra asi jedno deci) a soľ. Ocot zabezpečí, aby kostičky v rybe zmäkli, takže vôbec nebudú prekážať pri jedení. Varíme desať až pätnásť minút. Medzitým si zvlášť uvaríme mrkvu. Obe zložky nakrájame nadrobno spolu so surovou cibuľou. Tej by malo byť asi 150 g. Zmiešame a pridáme 200 g majonézy a polovicu kyslej smotany. Poriadne dochutíme soľou a octom a necháme odležať do nasledujúceho dňa. Nezabudnite poslať recept kamošom do zahraničia, určite sa potešia!

14. 2. 2014 12:34

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty