Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Dvojfarebné pudingové rezy

Dvojfarebné pudingové rezy

Boli sme pozvaní na neformálnu oslavu a ponúkla som sa, že upečiem aj nejaký koláč. Zadanie znelo, aby ho bolo veľa a aby nemusel byť v chladničke (tú už okupovali iné jedlá a nápoje). Spomenula som si na koláč, ktorý som prvýkrát piekla ešte ako štrnásťročná. Oficiálne sa volá macocha a na vrch ide vrstva kyslej smotany (zmiešanej so šľahačkou alebo aj nie) s cukrom. Pre ten problém s chladničkou som ju vymenila za ovocie a čokoládu. Tiež super kombinácia. Pripomeňme si teda macochu. ;)

Suroviny

10 ks  vajce
500 g  polohrubá múka
500 g  krupicový cukor
2 ks  prášok do pečiva
2 dl  vlažná voda
2 dl  olej
2 PL  kakao
 čučoriedky
 čokoláda
 Cera
 
PUDING
3 ks  puding s pravou vanilkou
7-8 PL  cukor
1,2 l  mlieko

Postup prípravy

Recept je na ten najväčší hlboký plech, ktorý sa presne vojde do rúry, preto toľko vajec. Ale nie je problém zmenšiť dávku na polovicu. V tom prípade dajte dva pudingy a osem deci mlieka. :)

Bielky oddelíme od žĺtkov. Tie vymiešame s cukrom a potom do nich pridáme olej a vodu. Zmiešame. Nasleduje múka s práškom do pečiva a nakoniec dobre vyšľahaný sneh. 

Plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Vylejeme polovicu cesta. Do zvyšku zamiešame kakao a takto zafarbené cesto vylejeme na biele. Uvaríme si puding. Dve tretiny mlieka dáme variť spolu s cukrom, vo zvyšku rozmiešame pudingy a vylejeme ho do kastróla. Varíme za občasného miešania. Keď začne puding hustnúť a bublať, len krátko povaríme a odstavíme. Vylejeme do plechu tak, aby sme vytvorili čo najsúvislejšiu vrstvu.

A teraz príde ten fígeľ - vidlička! Zaboríme ju do rohu plechu a pekne krásne ňou brázdime cesto z jedného konca na druhý, po celej šírke plechu. Vrstvy sa pekne premiešajú a puding presiakne všade.

Keď sme ready, na vrch poukladáme drobné ovocie, v našom prípade čučoriedky. A dáme piecť.

Hotový vychladnutý koláč môžeme vytunovať čokoládou. My sme do misky nalámali kvalitných mliečno-čokoládových zajov a vajíčka, ktoré si drahý vyšibal, plus polovicu klasickej čokolády na varenie, plus kúsok Cery a všetko sme to roztopili nad parou. Pokvackaný koláčik putoval na chvíľu do chladničky, kým sme sa vychystali na oslavu. A potom to už zvládol pri bytovej teplote až do svojho konca (dlho to netrvalo). Takže tak. :)

4. 5. 2015 15:16

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty