Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cuketové karí s tofu
Keď som dnes otvorila chladničku, pozerali sa na mňa dve cukety a zabudnutý balíček tofu, ktorý mali minulý týždeň v akcii. A nič iné som nepotrebovala. Stačí tieto dve suroviny správne dochutiť a máte vynikajúce jemne pikantné vegetariánske karí. S ryžou, napríklad basmati, je to mňamka.. :)
- 2 porcie
- 20 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | mladá cuketa |
180 g | biele tofu |
1 ks | menšia cibuľa |
2 ks | strúčik cesnaku |
5 PL | paradajkové pyré |
5 PL | voda |
soľ | |
kurkuma | |
mletá čili paprička | |
rímska rasca | |
zázvor |
Postup prípravy
Cukety umyjeme, odkrojíme konce a nakrájame na kúsky. Tofu nakrájame na malé kocky, cesnak a cibuľu nadrobno.
Na oleji opražíme cesnak a cibuľu, pridáme kocky tofu, orestujeme do zlatista a pridáme cuketu. Chvíľu opekáme zo všetkých strán, potom zalejeme vodou a pretlakom, osolíme, okoreníme, prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým cuketa nezmäkkne. Podľa potreby ešte dochutíme. A takto to vyzerá. :)
Tip: Ak chcete trochu výdatnejšie jedlo, pridajte aj červenú šošovicu. A zjemniť ho môžete troškou kokosového mlieka.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk