Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hríbová omáčka na cestoviny

Hríbová omáčka na cestoviny

U nás doma máme najradšej cestoviny s paradajkovými omáčkami, ale minule sme si uvarili túto hríbovo-smotanovú a bola to jedna báseň. Recept je od odborníka na taliansku kuchyňu a hoci najlepšie chutí s cestovinami (ideálne čerstvými!) môžete ju smelo podávať aj s mäsom.

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

30 g  sušené lesné hríby
1/2 ks  cibuľa
2-3 ks  strúčik cesnaku
250 ml  šľahačková smotana
 olivový olej
 soľ
 mleté čierne korenie
 čerstvá petržlenová vňať

Postup prípravy

Dá sa pripraviť aj z čerstvých hríbov, prípadne čerstvé a sušené v pomere 50:50. My sme za sušené, lebo nádherne voňajú. Najskôr ich namočíme na hodinu do studenej vody. Potom ich ocedíme a nakrájame na kúsky.

Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme plátky cesnaku a hríby. Osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme. Nakoniec vylejeme smotanu a varíme, kým omáčka nezhustne.

Na zjemnenie/zahustenie môžeme ešte na záver pridať malý kúsok masla. Rovno do panvice vmiešame uvarené cestoviny a podávame ich posypané nasekanou vňaťkou a strúhaným parmezánom. :)

Tip: Smotanu môžeme nahradiť tou na varenie s menším obsahom tuku alebo kyslou smotanou.

17. 5. 2015 21:54

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty