Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Stroganov so šampiňónmi

Stroganov so šampiňónmi
klasika

Chystala som sa naňho dlho, ale až dnes dozrel ten správny čas, v chladničke sme totiž mali všetky ingrediencie, vrátane rozmrazeného mäska nakrájaného na kúsky. Na stroganove je skvelé to, že hoci originál má byť z hovädziny, môžete rovnako použiť aj kuracie či bravčové mäso.

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

300 g  hovädzie mäso
5 ks  šampiňóny
2-3 ks  kyslé uhorky (podľa veľkosti)
1 ks  cibuľa
1 ČL  horčica
1 PL  kvalitný kečup alebo pretlak
1 dl  smotana
 olej
 soľ
 mleté čierne korenie

Postup prípravy

Mäso nakrájame na slížiky, z hríbov vyrežeme stonku a nakrájame ich na tenké plátky, cibuľu na kocky. Na rozohriatom oleji najskôr orestujeme cibuľu, potom pridáme mäso a obielime ho zo vštekých strán. Nakoniec dáme hríby, orestujeme, dochutíme soľou, korením, kečupom a horčicou. Prikryjeme a dusíme. Keď už je mäso takmer mäkké, pridáme aj uhorky nakrájané nadrobno. Ak je v panvici málo šťavy, podlejeme troškou vody. Varíme do mäkka, vlejeme smotanu (lepšia je kyslá, ale môže byť aj sladká), do ktorej sme pridali trochu cukru alebo múky (pomáha proti zrazeniu), a prevaríme. 

Nakoniec môžeme ešte dokyseliť citrónovou šťavou. Podávame s cestovinou, haluškami alebo ryžou.

24. 5. 2015 21:43

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty