Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hovädzie mäso a divina

Stroganov so šampiňónmi

Stroganov so šampiňónmi
klasika

Chystala som sa naňho dlho, ale až dnes dozrel ten správny čas, v chladničke sme totiž mali všetky ingrediencie, vrátane rozmrazeného mäska nakrájaného na kúsky. Na stroganove je skvelé to, že hoci originál má byť z hovädziny, môžete rovnako použiť aj kuracie či bravčové mäso.

Postup prípravy

Mäso nakrájame na slížiky, z hríbov vyrežeme stonku a nakrájame ich na tenké plátky, cibuľu na kocky. Na rozohriatom oleji najskôr orestujeme cibuľu, potom pridáme mäso a obielime ho zo vštekých strán. Nakoniec dáme hríby, orestujeme, dochutíme soľou, korením, kečupom a horčicou. Prikryjeme a dusíme. Keď už je mäso takmer mäkké, pridáme aj uhorky nakrájané nadrobno. Ak je v panvici málo šťavy, podlejeme troškou vody. Varíme do mäkka, vlejeme smotanu (lepšia je kyslá, ale môže byť aj sladká), do ktorej sme pridali trochu cukru alebo múky (pomáha proti zrazeniu), a prevaríme. 

Nakoniec môžeme ešte dokyseliť citrónovou šťavou. Podávame s cestovinou, haluškami alebo ryžou.

24. 5. 2015 21:43

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty