Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Poctivá bublanina

Poctivá bublanina
klasika

Tento recept by sa mohol pokojne volať aj zachránená bublanina. Málo chýbalo, a nebola by vôbec na svete. Najskôr som s hrôzou zistila, že nemáme polohrubú múku. Tak som vyskúšala zmiešať hladkú a hrubú v pomere 3:2. Potom sa mi nevyšľahali bielky! No chápete to? Prvýkrát v živote. Príčinou môže byť buď nový robot, ktorý som testovala, možno má slabý výkon. Alebo že by mi tam spadlo trošku žĺtka? Hmm. Našťastie, riskla som to, pridala trošku viac kypriaceho prášku, posypala ovocím a počkala, čo z toho bude. A bola z toho chuťovo dokonalá bublanina!

Suroviny

190 g  polohrubá múka
180 g  krupicový cukor
4 ks  vajce
200 g  maslo
1 dl  mlieko
1/3  kypriaci prášok do pečiva
štip.  soľ
 ovocie

Postup prípravy

Takže moja rada - nevzdávajte sa a improvizujte, (takmer) vždy sa to dá nejako zachrániť. :)

Recept, ktorý tu nájdete, je však stavaný na ideálne podmienky, takže pokojne pečte podľa neho. Dávka je na malý plech alebo do väčšej okrúhlej formy (27 cm), vtedy bude bublanina trošku vyššia. Nahádžte tam všetko ovocie zo záhrady a garantujem vám, že o chvíľu bude po nej.

Žĺtky vymiešame so zmäknutým maslom a cukrom do penista. My sme doma kedysi piekli bublaninu s olejom, ale od istého času dávam do bublanín a báboviek maslo, lebo chutia oveľa lahodnejšie a - poctivejšie. 

Po častiach vmiešame múku a kypriaci prášok, pridáme mlieko a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov, do ktorých sme pridali štipku soli.

Cesto vylejeme do maslom vytretého a hrubou múkou vysypaného plechu. Zarovnáme a nahusto poukladáme ovocie. Ja som dala vykôstkované čerešne a ríbezle. Dáme do rúry piecť a keď začne rozvoniavať, vyskúšame špajľou, či už je hotová. 

Tip: Ak vajčia vymiešate naozaj poctivo, dá sa kypriaci prášok aj vynechať (v tom prípade by som vynechala aj mlieko). 

20. 6. 2015 14:53

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty