Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Crumble mištičky s marcipánom
Vlastnú záhradu síce (zatiaľ) nemáme, ale našťastie svokrovci áno, a tak sa môžeme aj my mestskí ľudia tešiť z takých pôžitkov, ako čerstvo natrhané ríbezle či egreše. Crumble však môžete urobiť prakticky z každého ovocia. A s posýpkou s marcipánom chutí ešte viac! :)
- 4 porcie
- 15 minút
- 30 minút 190°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
500 g | zmes ovocia |
2 ks | vanilkový cukor |
1 PL | krupicový cukor |
1 PL | vanilkový puding v prášku |
1 PL | whisky |
50 g | hrubá múka |
30 g | práškový cukor |
50 g | maslo |
50 g | marcipán |
Postup prípravy
Nápad s marcipánom som ukradla z júlového Apetitu a prišiel mi veľmi vhod, pretože už dlhšie mi v skrini zavadzalo jedno balenie. Po ochutnaní som si búchala hlavu, že mi to nenapadlo skôr.
Najnáročnejšia časť je pripraviť ovocie. Stopky z ríbezlí sa totiž dávajú dolu ručne a z egrešov som zase musela odstrániť zoschnutú špičku. Ale ak máte napríklad jahody, čerešne či marhule, budete to mať šup-šup.
Očistené a nakrájané ovocie v miske premiešame s ostatnými ingredienciami. Množstvo cukru prispôsobíme kyslosti ovocia. Potom ho rovnomerne rozdelíme do nevymastených misiek.
Prísady na posýpku zmiešame a rozdrobíme ju na vrch mištičiek.
Dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď povrch zozlatne a ovocná náplň začne kypieť von, je to hotové. :)
Tip: Vynikajúco chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk