Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Sacherova torta
Keď neviete, čo dať miláčikovi k narodeninám, upečte mu tortu. Napríklad takúto. Je megačokoládová a ak si ju vezme do práce, kolegovia mu vás budú závidieť. :)
- 30 minút
- 60 minút 180°C
- pečenie
- ťažká obtiažnosť
Suroviny
6 ks | vajce |
200 g | maslo |
200 g | práškový cukor |
350 g | kvalitná horká čokoláda |
170 g | hladká múka |
2 ks | vanilkový cukor |
1 ks | prášok do pečiva |
marhuľový džem | |
tuzemský rum | |
cukor a vodu alebo Ceru |
Postup prípravy
Najskôr roztopíme nad parou 200 g čokolády. Žĺtky vymiešame s maslom a cukrom a keď je čokoládka vlažná, vmiešamu ju tiež. Bielky vymiešame s vanilkovým cukrom a pridáme k čokoládovej hmote. Prášok do pečiva zmiešame s múkou a zapracujeme do cesta. Na spodok tortovej formy dáme papier na pečenie, boky vymažeme a vysypeme hrubou múkou. Cesto nalejeme do formy, zarovnáme a upečieme.
Vychladnutý korpus prerežieme na polovicu, natrieme džemom zmiešaným s trochou rumu a popicháme vidličkou. Tortu otočíme spodnou časťou hore, aby bola zvrchu pekne rovná. Zvyšok čokolády opäť rozpustíme nad parou. V inom kastróli si uvaríme cukrový sirup zo 150 g kryštálového cukru a 1,5 dcl vody. Vychladnutý ho po lyžičkách pridávame do polevy. Rozmiešame metličkou a vylejeme na korpus. Mne sa to nepodarilo na prvýkrát, nechala som sirup príliš vychladnúť. Takže kto si netrúfa, namiesto sirupu vmieša do čokolády kúsok Cery, tým sa nedá nič pokaziť. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk