Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Plnená cuketa po taliansky

Plnená cuketa po taliansky
bez lepku

Dostali sme od suseda takú tú veľkú cuketu. Čo s ňou? Môj drahý navrhoval klasiku, vypražiť ju v trojobale. Lenže keďže ja sa vždy snažím o zdravšie alternatívy, nakoniec som ho ukecala na plnenú, lebo všetko talianske miluje. A tak sme mali ľahkú a veľmi chutnú večeru.

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1 ks  väčšia cuketa
1 ks  cibuľa
1 ks  strúčik cesnaku
4 ks  plátok prosciutta
3 ks  paradajka
1 ks  mozzarela
2 PL  parmezán
 čerstvé bylinky (bazalka, tymián, petržlenová vňať)
 soľ
 mleté čierne korenie

Postup prípravy

Cuketu olúpeme, pozdĺžne rozrežieme tak, aby náv vznikla jedna väčšia a druhá menšia časť. Pomer asi 2:1. Vnútro vydlabene a vyhodíme. 

Väčšiu časť cukety položíme do zapekacej nádoby jemne vytretej olejom, posolíme, prikryjeme alobalom a dáme predpiecť asi na 15 minút.

Pripravíme si náplň. Cibuľu nakrájame malé kocky, opražíme na oleji spolu s roztlačeným cesnakom, pridáme prosciutto, ktoré sme nakrájali na tenké slížiky. Orestujeme. Potom prihodíme zvyšok cukety nakrájaný nadrobno a rovnako nakrájané kúsky rajčín. Osolíme, okoreníme, pridáme čerstvé nasekané bylinky a chvíľu podusíme.

Cuketu vyberieme z rúry a naplníme ju pripravenou zmesou. Nám trocha zvýšila, tak sme ňou naplnili papriku. Pokojne improvizujte. Opäť prikryjeme a dáme do rúry. Keď už bude cuketa na pichnutie vidličkou mäkká, vyberieme ju, poukladáme tenké plátky mozzarely, posypeme parmezánom a dáme už odokryté zapiecť do zlatista. Podávame s pečivom, alebo aj bez. :)

Tip: Ak by bola cuketa po upečení vodnatá, nič sa nedeje. Vodu jednoducho zlejte tak, že najskôr ju naporcujete a potom každý kúsok nakloníte, pričom náplň pridržíte vidličkou.

9. 7. 2015 22:46

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty