Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Plnená cuketa po taliansky

Plnená cuketa po taliansky
bez lepku

Dostali sme od suseda takú tú veľkú cuketu. Čo s ňou? Môj drahý navrhoval klasiku, vypražiť ju v trojobale. Lenže keďže ja sa vždy snažím o zdravšie alternatívy, nakoniec som ho ukecala na plnenú, lebo všetko talianske miluje. A tak sme mali ľahkú a veľmi chutnú večeru.

Postup prípravy

Cuketu olúpeme, pozdĺžne rozrežieme tak, aby náv vznikla jedna väčšia a druhá menšia časť. Pomer asi 2:1. Vnútro vydlabene a vyhodíme. 

Väčšiu časť cukety položíme do zapekacej nádoby jemne vytretej olejom, posolíme, prikryjeme alobalom a dáme predpiecť asi na 15 minút.

Pripravíme si náplň. Cibuľu nakrájame malé kocky, opražíme na oleji spolu s roztlačeným cesnakom, pridáme prosciutto, ktoré sme nakrájali na tenké slížiky. Orestujeme. Potom prihodíme zvyšok cukety nakrájaný nadrobno a rovnako nakrájané kúsky rajčín. Osolíme, okoreníme, pridáme čerstvé nasekané bylinky a chvíľu podusíme.

Cuketu vyberieme z rúry a naplníme ju pripravenou zmesou. Nám trocha zvýšila, tak sme ňou naplnili papriku. Pokojne improvizujte. Opäť prikryjeme a dáme do rúry. Keď už bude cuketa na pichnutie vidličkou mäkká, vyberieme ju, poukladáme tenké plátky mozzarely, posypeme parmezánom a dáme už odokryté zapiecť do zlatista. Podávame s pečivom, alebo aj bez. :)

Tip: Ak by bola cuketa po upečení vodnatá, nič sa nedeje. Vodu jednoducho zlejte tak, že najskôr ju naporcujete a potom každý kúsok nakloníte, pričom náplň pridržíte vidličkou.

9. 7. 2015 22:46

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty