Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

BezmäsitéCestoviny

Veggie bolonské ragú so šošovicou

Veggie bolonské ragú so šošovicou
bez lepkubez mliekavegan

Súhlasíme, že najlepšia je klasika s hovädzím mäskom, ale... keď ho práve nemáte poruke alebo máte chuť na niečo bezmäsité, táto alternatíva je skvelá. A zasýti vás rovnako. :)

Postup prípravy

Šošovicu môžete použiť červenú alebo zelenú, pretlak je ideálny domáci a bylinky čerstvé. Výber cestovín je na vás, my sme dali pappardelle. 

Najskôr si uvaríme šošovicu takmer do mäkka. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji, pridáme nastrúhanú mrkvu a ešte chvíľu miešame. Pridáme šošovicu, orestujeme a zalejeme pretlakom. Môžeme pridať aj kúsky čerstvých paradajok. Dochutíme soľou, korením a bylinkami, prípadne trochu dosladíme. Prikryjeme a povaríme, kým šošovica nezmäkkne. 

Uvaríme cestoviny, polejeme omáčkou a posypeme strúhaným parmezánom. A je to.

1. 8. 2015 12:12

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty