Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Chuťovky

Trnavská nátierka

Trnavská nátierka
bez lepkubez mliekavegannátierka

V Trnave a okolí ju pozná každý, ale pravdepodobne ju robievajú aj v iných krajoch, len pod iným názvom. V podstate je to paprikovo-paradajkovo-cibuľová nátierka, ktorá je vynikajúca ku grilovanému mäsku, párkom alebo len tak na chlebík. Jej využitie je naozaj všestranné a my ju jeme na kilá. Konečne sa mi podarilo od svokrovcov vymámiť recept, takže odteraz ju už budeme robievať sami. :)

Suroviny

1 kg  paradajky
1 kg  kápia
1 kg  cibuľa
4 ks  feferónka alebo baraní roh
2 dl  domáci kečup
1 PL  horčica
1 PL  ocot
1 PL  soľ
1 dl  olej
1 PL  vegeta

Postup prípravy

Suroviny si môže každý prispôsobiť podľa seba, niekto dáva najviac papriky, my máme pomer vyvážený. Takže si umyjeme, očistíme a nakrájame po kile kápie, paradajok a cibule. Pridáme nakrájané feferónky alebo baranie rohy, môžeme zameniť aj za čili papričky, ale v tom prípade zredukujeme množstvo. Ibaže máte ústa z azbestu. :)

Všetko dáme do hrnca a neprikryté rozvaríme, dochutíme ostatnými prísadami. Varíme toľko, aby sme dosiahli želanú hustotu. Čiže ak chceme mať trnavskú čo najhustejšiu, hrniec bude na miernom ohni približne dve hodiny.

Nakoniec všetko rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme. Alebo ani nemusíme, ale šupky zo zeleniny nemá každý rád. Horúce nalejeme do umytých pohárov, zaviečkujeme a sterilizujeme.

Z tohto množstva vyjde asi 20 malých pohárikov, takže aspoň mesiac sme zahojení. :)

5. 8. 2015 18:36

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty