Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Slivkový lekvár so škoricou

Slivkový lekvár so škoricou

Kto má záhradu a v nej ovocné stromy, tomu sa žije. Tak trochu sa žije aj nám, lebo takúto záhradu majú svokrovci a po každej návšteve odchádzame domov obťažkaní jej plodmi. Slivková sezóna je už na konci, tak si aspoň zaspmínajme na džem, ktorý sme varili a ktorý nám bude robiť spoločnosť celú zimu, až do ďalšej sezóny. Z tohto množstva vyjde asi šesť pohárikov a viac ku šťastiu ani nepotrebujeme. :)

  • Čas varenia 150 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

4 kg  očistené slivky bez kôstok
500-600 g  kryštálový cukor
0,5 dl  ocot
1 ČL  škorica

Postup prípravy

Slivky na džem musia byť pekne zrelé a sladučké. Čím sú sladšie, tým menej cukru do lekváru pridáme. Pomelieme ich na mlynčeku na mäso (na hrubšie), dáme do hrnca spolu s ostatnými prísadami a všetko varíme na miernom ohni až do zhustnutia a rozvarenia. Občas premiešame. Horúce nalejeme do pohárov a sterilizujeme. Alebo aj nemusíme, ak máme naozaj čisté poháre a viečka vyvarené vo vode. Stačí naplniť džem až po okraj, poriadne zavrieť, otočiť poháre dolu viečkom a prikryté utierkou nechať úplne vychladnúť. Hlavne sa presvedčte, či viečka dobre chytili. 

Tip: Čím dlhšie budete variť, tým hustejší bude lekvár.

 

16. 9. 2015 21:37

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty