Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečený hermelín na tmavom pive
V telke sme pozerali takú tú reláciu, kde kuchár behá po svete a ochutnáva rôzne kuchyne. Takto zavítal aj do Belgicka, do kláštora k mníchom, ktorí si varia vlastné pivo. A pripravil im rovno v pahrebe takýto hermelín.
- 2 porcie
- 20 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | hermelín, ideálne v drevenej škatuľke |
1 dl | tmavé pivo |
6 ks | vlašský orech |
sušené brusnice alebo iné ovocie |
Postup prípravy
My doma v byte síce pahrebu nemáme, ale rúra ju dokáže nahradiť. A tento spôsob prípravy syra sa nám hermelínofilom rozhodne pozdáva. Ešte k tomu je veľmi jednoduchý a efektný.
Stačí zo syrov odrezať "veko", čiže hornú časť.
Do syra poukladáme vylúpané nasekané orechy a pridáme aj sušené brusnice, prípadne marhule alebo figy. Polejeme trochou tmavého (belgického, alebo aj iného) piva a pricapíme vrchnák. Celý syr zabalíme do alobalu a uložíme ho naspať do drevenej škatuľky. Pomôcť si môžeme aj malou okrúhlou zapekacou miskou, alebo čím koľvek, čo drží tvar a vydrží v rúre. Rozkrojený syr by sa totiž inak úplne roztiekol.
Dáme piecť do vyhriatej rúry, vyberieme a podávame teplé. Do roztopeného syra si namáčame čerstvý chlebík a všetko zalievame (teda zapíjame) zvyškom piva. Je to lahoda. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk