Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

ChuťovkyRaňajky

Cviklová nátierka

Cviklová nátierka
bez lepkunátierka

Jeseň a zimu si bez červenej repy alias cvikle ani nevieme predstaviť. Keď ju nemáme pečenú, tak si aspoň spravíme takúto jednoduchú nátierku. Pozor, jednoduchá v tomto prípade neznamená rýchla, cvikla sa totiž varí aj 45 minút.

Postup prípravy

Hlavičku cvikle umyjeme a aj so šupou dáme variť do jemne osolenej vody. Keď je polomäkká, vyberieme ju a necháme vychladnúť. Potom ošúpeme a najemno nastrúhame. Zmiešame s Lučinou, majolkou, prelisovaným cesnakom a dochutíme soľou. Kto má rád, môže pridať aj trošku chrenu.

Dáme na chvíľu do chladničky. Podávame s chrumkavým pečivom na raňajky či ako občerstvenie pre návštevu. :)
 

13. 10. 2015 10:48

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty