Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cviklová nátierka
Jeseň a zimu si bez červenej repy alias cvikle ani nevieme predstaviť. Keď ju nemáme pečenú, tak si aspoň spravíme takúto jednoduchú nátierku. Pozor, jednoduchá v tomto prípade neznamená rýchla, cvikla sa totiž varí aj 45 minút.
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | cvikla |
3 PL | Lučina alebo iný krémový syr |
1 PL | kyslá smotana alebo majolka |
1-2 ks | strúčik cesnaku |
soľ | |
(chren) |
Postup prípravy
Hlavičku cvikle umyjeme a aj so šupou dáme variť do jemne osolenej vody. Keď je polomäkká, vyberieme ju a necháme vychladnúť. Potom ošúpeme a najemno nastrúhame. Zmiešame s Lučinou, majolkou, prelisovaným cesnakom a dochutíme soľou. Kto má rád, môže pridať aj trošku chrenu.
Dáme na chvíľu do chladničky. Podávame s chrumkavým pečivom na raňajky či ako občerstvenie pre návštevu. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk