Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Obrátený jablčník s karamelovým krémom

Obrátený jablčník s karamelovým krémom

Jablkových koláčov nie je nikdy dosť, hlavne teraz, keď treba spotrebovať množstvo popadaných jabĺčok zo záhrady, ktorým inak nič nie je. Klasický obrátený jablčník som sa namiesto čokoládou rozhodla poliať karamelovým krémom, lebo jablká a karamel sú super dvojka. A tento koláčo-zákusok chutí božsky! :)

  • Čas varenia 20 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1,5 kg  jablká
5 ks  vajce
100 g  hladká múka
140 g  krupicový cukor
2 ks  vanilkový cukor
1/2  škoricový cukor
1 ks  kypriaci prášok do pečiva
 
NA KRÉM
1 ks  salko (obyčajné alebo karamelové)
250 g  maslo
20 g  čokoláda

Postup prípravy

Najskôr si dáme variť salko, do vodného kúpeľa rovno v plechovke. Varíme dve až tri hodiny a potom necháme dobre vychladnúť. Ak si chceme prácu zjednodušiť, kúpime si rovno karamelové salko, ktoré netreba variť. :)

Jablká olúpeme, vykrojíme a nastrúhame. Vytlačíme z nich šťavu (tú môžeme vypiť, lebo je to mňamka plná vitamínov), a zmiešame s vanilkovým a škoricovým cukrom. Možno stačí aj menej, záleží od kyslosti jablĺk. No keďže cesto aj krém sú dostatočne sladké, so sladením jabĺk to netreba preháňať.

Žĺtky vymiešame s cukrom a 0,5 dl horúcej vody. Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva a nakoniec jemne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Tortovú formu alebo jenskú misu vyložíme papierom na pečenie. Rovnomerne rozhrnieme jablká a na ne vylejeme cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry a špajlou otestujeme, či už je piškót prepečný. Necháme vychladnúť v polootvorenej rúre. Potom vyklopíme na podnos, na ktorom budeme koláč servírovať a opatrne strhneme papier. Zo všetkých strán natrieme krémom, posypeme nastrúhanou čokoládou a pred podávaním ešte dáme do chladničky.

Krém si pripravíme tak, že najskôr vymiešame zmäknuté maslo a potom k nemu pridáme salko. (Suroviny by mali mať rovnakú teplotu, aby sa nezrazili.) Dáme do chladničky. Ak sa nám zdá, že je málo hustý, môžeme si pomôcť stužovačom šľahačky.

Tip: Trochu krému vám pravdepodobne ostane, takže ho môžete dať zamraziť a použiť na ďalší krát.

 

 

25. 10. 2015 22:22

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty