Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Mrkvovo-šošovicová polievka
Zdravá, sýta, chutná a rýchlo hotová. Vďaka týmto atribútom je to ideálna polievka na všedný deň.
- 5 minút
- 20 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
maslo alebo olej | |
2-3 ks | mrkva |
1/2 | cibuľa |
1-2 ks | strúčik cesnaku |
4 PL | červená šošovica |
soľ | |
majoránka | |
drvená rasca | |
čerstvá petržlenová vňať | |
vývar (príp. len voda) | |
(rezance) |
Postup prípravy
Na masle alebo oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nastrúhanú mrkvu, osolíme, zalejeme dvomi lyžiami vody a restujeme. Pridáme vývar, dochutíme a varíme asi 10 minút do polomäkka.
Šošovicu prepláchneme vo vode a pridáme do hrnca. Podľa potreby doplníme vývarom, záleží na tom, ako hustú chceme mať polievku. Varíme prikryté na miernom ohni, kým nie je šošovica mäkká. Dochutíme čerstvou vňaťkou, nám ešte stále pekne rastie na balkóne. A môžeme pridať aj široké rezance, ktoré do strukovinových polievok patria. Uvarili sme ich zvlášť, v osolenej vode.
Tip: Druhá možnosť je polievku rozmixovať do hladka a podávať ju bez cestoviny. A ak ju dochutíte troškou čili, garam masala, prípadne zázvoru a zjemníte kokosovým mliekom, dostanete exotickú polievku s vôňou Indie. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk