Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Mandľová mrkvová torta s mascarpone krémom

Mandľová mrkvová torta s mascarpone krémom
torta

Dokonalý zimný koláč, ktorý je chuťou ešte stále trochu vianočný, ale zložením príjemne odľahčený oproti všetkým tým kalorickým dobrotám, ktorých sme doma či na návštevách skonzumovali kilá. A keď vám niekto povie, že mrkvu v koláči nemusí? Prehovorte ho na jedno sústo a zaručene si po ňom nechá naložiť na tanierik poriadny kus. :)

Suroviny

375 g  mrkva
315 g  mleté mandle
5 ks  vajce
130 g  polohrubá múka
220 g  trstinový cukor
20 g  med
2 ČL  whisky
70 g  rozpustené maslo (olej)
2 PL  citrónová šťava
1 ČL  škorica
1 ČL  soľ
2 ČL  kypriaci prášok do pečiva
 
KRÉM
250 g  mascarpone
120 g  jemný odtučnený tvaroh
100 g  maslo
3 PL  práškový cukor
 citrónová šťava
 burbon vanilka

Postup prípravy

Mrkvovú tortu som už raz piekla a recept nájdete tu. S tým rozdielom, že táto verzia je pôvodná mandľová, ako ma naučila cukrárka Claire, a mascarpone krém už len povyšuje tento dezert zo všedného na slávnostnejší. 

Mleté mandle dostať napríklad v Lídli, stačí ich zmiešať s najemno nastrúhanou mrkvou a pridať k tomu aj žĺtky, med, citrónovú šťavu, rozpustené maslo a whisky. V druhej mise zmiešame všetky sypké suroviny a potom ich pridáme do tekutej masy. Nakoniec vmiešame aj tuhý sneh z bielkov. 

Formu, v tomto prípade s priemerom 22 cm, keďže korpus som chcela vyšší, aby sa dal dobre prerezať, vymažeme maslom, vysypeme múkou a utrasieme do nej cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Torta má byť vláčna a "mokrá", ale zase nie surová, čiže lepšie je piecť ju dlhšie na nižšej teplote, aby sa zvrchu nepripálila a zvnútra bola dosť prepečená.

Keď korpus vychladne, prerežeme ho na dve časti a naplníme tretinou krému. Zvyšným krémom potrieme vrch aj boky torty a nakoniec ozdobíme nasekanými mandľami.

Krém si urobíme tak, že najskôr vymiešame zmäknuté maslo s cukrom a potom primiešame ostatné prísady. Podľa potreby ešte môžeme dosladiť.

31. 12. 2015 10:53

Páči sa ti recept?

Komentáre

Mozessavydavat.sk | 28. 4. 2019 | mailwww

Dobry den,
ospravedlnujem sa za chybicku v recepte. V rozpise bolo uvedene 70 g oleja a zabudla som napisat, ze sa da nahradit maslom, ktore zase spominam v postupe.
Takze bud olej alebo maslo. Uz je to opravene.
Pekny den zelam a verim, ze sa torta vydari. smile


daniela | 28. 4. 2019 | mail

Super recept len v ingredienciach chyba mnozstvo masla, akurat tortu robim a musela som to stopnut ????


Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty