Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK


Pstruh na masle, bylinkách a cesnaku

Milujem kapra, ale keďže sme zatiaľ stále len dvaja, praktickejšia na Štedrý večer je ryba, ktorú môžeme hneď spotrebovať. Takže sme si dali pstruhy a k tomu obligátny majonézový zemiakový šalát odľahčený kyslou smotanou. Náhodou to k sebe išlo úplne parádne. :)
Suroviny
2 ks | pstruh |
4 ks | strúčik cesnaku |
olivový olej | |
maslo | |
bylinky | |
soľ | |
citrón |
-
2 porcie
-
30 minút 180°C
-
pečenie
-
ľahká obtiažnosť
Postup prípravy
Pstruha na tento spôsob si, samozrejme, môžete pripraviť kedykoľvek cez rok. Základ je mať čerstvú a dobrú rybu, ďalšia úprava je už úplne jednoduchá. Naši dvaja chalani sa k nám dostali už vypitvaní a zbavení šupín. Našťastie! Stačilo ich opláchnuť a poutierať papierovým obrúskom dosucha zvnútra aj zvonka, čiže zbaviť ich slizkého povlaku. Potom sme ich nasolili, takisto aj zvnútra, a dnu napchali čerstvé bylinky (petržlen, tymián...čo bolo poruke), prelisovaný cesnak, plátky masla a citróna.
Maslom a cesnakom sme obložili rybičky aj z vrchnej strany. Aha, zabudla som napísať, že hlbší plech predtým treba vymastiť olejom, až potom tam dať pstruhy. Nakoniec sme ich prikryli alobalom a šupli do vyhriatej rúry.
Alobal sme odstránili až tesne pred dopečením. Za pol hodinku boli hotové tak akurát. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.
Vitajte a cíťte sa tu dobre!
Sleduj Instagram
Najnovšie z kategórie...
Sleduj Facebook
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk
