Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kuracie karí
Možno to nie je úplne pravé karí, aké by ste si dali v Indii, ale určite má k nemu oveľa bližšie, ako napodobenina, ktorú nám servírovali v školskej jedálni - so štipkou zmesi korenia na karí a smotanou. :) My dvaja ho milujeme. Keďže nie sme na príliš pikantné jedlá, dochucujeme si ho tak, aby bolo len jemne štipľavé. Je len na vás, koľko mletého čili si doň pridáte a určite nič nepokazíte ani čerstvým zázvorom alebo ešte jedným strúčikom cesnaku navyše.
- 2 porcie
- 25 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
400 g | kuracie mäso |
1 ks | červená cibuľa |
2 ks | strúčik cesnaku |
3 PL | paradajkový pretlak |
4 PL | kokosové mlieko |
vývar | |
soľ | |
olej | |
1/2 ČL | rímska rasca |
1/2 ČL | kurkuma |
1/2 ČL | garam masala |
mleté čili | |
čerstvá koriandrová vňať na dozdobenie |
Postup prípravy
Kuracie mäso - prsia alebo vykostené stehná, nakrájame na rezančeky a osolíme. Sprudka opražíme na oleji, potom ho vyberieme a do výpeku nasypeme rímsku rascu. Krátko orestujeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a osmažíme do sklovita. Mäso vrátime späť do panvice, zalejeme vývarom, pretlakom, dochutíme kurkumou a čili, prikryjeme a dusíme asi desať minút. Nakoniec pridáme korenie garam masala, zjemníme kokosovým mliekom a necháme ešte pár minút prevariť.
Podľa potreby upravíme chuť a taktiež konzistenciu - pridaním vývaru alebo, naopak, kokosového mlieka. Už len trochu čerstvého koriandru na vrch a môžeme ísť jesť. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk