Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hydina

Kurací paprikáš s haluškami

Kurací paprikáš s haluškami

Dnes sme stavili na klasiku - jedlo, ktoré milujem od detstva, hlavne keď je poctivé domáce. Netreba sa uspokojiť s cestovinami, veď urobiť halušky je jednoduché a stojí to za to. :) A obed je uvarený do hodiny aj s umytím riadov a prestretím na stôl.

Postup prípravy

Cibuľu nakrájame nadrobno, osolíme a orestujeme na oleji do sklovita. Potom pridáme papriku, zamiešame, len pár sekúnd osmažíme a zalejeme trochou teplej vody. Rozmiešame a vrátime na sporák. Pridáme mäso, ktoré sme očistili a nakrájali na kocky. Chvíľu ho restujeme, aby bolo zo všetkých strán biele, a potom pridáme toľko vody, aby bolo ponorené. Pridáme, pretlak, rascu, prikryjeme a dusíme, kým nie je mäso mäkké. 

Medzitým si môžeme postaviť do veľkého hrnca vodu s trochou soli a oleja. Cesto na halušky si zarobíme tak, že zmiešame všetky suroviny a pridávame vlažnú vodu, kým nemá žiadanú konzistenciu. Keď ho naberiete na lyžičku, malo by postupne kvapnúť dolu. Keď voda vrie, cesto naberáme lyžicou a miešaním ho pretláčame cez sito na halušky. Dá sa nahradiť napríklad strúhadlom s väčšími otvormi, vtedy sú halušky menšie a hotové za 5 až 7 minút. Väčšie sa varia 10 až 15 minút, ale radšej ich skontrolujte, aby neboli rozvarené. 

Vyberáme ich sitkom, necháme odkvapkať, dáme do hrnca a pomastíme olejom alebo ešte lepšie maslom - budú lahodnejšie. 

Paprikáš dokončíme zahustením smotanou. V miske zmiešame obe, pridáme múku a pre istotu aj naberačku šťavy z hrnca, aby sa nám paprikáš nezrazil. Vylejeme späť do hrnca, pomiešame a necháme pár minút prevrieť. Dochutíme a podávame. ;)

20. 1. 2016 21:16

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty