Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Strúhaný tvarohový koláč

Strúhaný tvarohový koláč
klasika

Čo naozaj neznášam je tenká vrstva masla na chlebe a málo plnky v koláči. :) Keď tvarohový koláč, tak s poriadnou vrstvou tvarohu. K tomu cestíčko ako lusk, ktoré chutí ako lahodné kakaové maslové sušienky. A jeden z najlepších koláčov vôbec je na svete. Ja som ho ešte vylepšila kúskami marhúľ a veru, mohla som ich pridať ešte trochu viac, koláčiku to len prospelo. Mňam!

Postup prípravy

Maslo nakrájame do misy alebo nastrúhame, pridáme ostatné suroviny na cesto a zmiesime ich dokopy. Vypracujeme vláčne cesto, akoby linecké. Nesnažte sa doň zapracovať všetky práškové suroviny, len toľko, koľko cesto pojme. Radšej dve lyžice vyhodiť, ako mať príliš suché cesto.

Potom si ho rozdelíme na dve časti. Väčšiu polovicu (pozdravujem mužíčka, ktorý tento výraz neznáša, lebo veď polovice sú rovnaké, ale ja som mala z matiky trojku, tak čo :) ) rozvaľkáme a vyložíme ňou maslom vymastený hlbší malý plech (35 x 25 centimetrov). Ja som opäť ostala verná bezvalčekovej metóde, pri ktorej sa nezašpiní toľko riadu, a síce cesto som na plech len ucapkala rukami tak, aby bola vrstva rovnomerne hrubá. Dokonalé to nebude nikdy, ale dokonalosť je predsa nudná, hehe. 

Zvyšok cesta, teda menšiu polovicu dáme vo fólii do mrazničky a ideme na plnku. Tú si pripravíme zmiešaním všetkého okrem bielkov, najlepšie ponorným mixérom. Z bielkov vyšľaháme zvlášť tuhý sneh a potom ho vmiešame do tvarohovej plnky, ktorá bude krásne nadýchaná. Ak treba, ešte dosladíme a natrieme na cesto.

Poukladáme kúsky marhúľ zbavených vrchnej šupky. A na vrch rovnomerne nastrúhame cesto z mraziaka.

Dáme piecť do vyhriatej rúry a priebežne kontrolujeme, ja som ku koncu stíšila teplotu a piekla som dlhšie. No a takto vyzerá prierez hotovým koláčikom.

4. 2. 2016 13:24

Páči sa ti recept?

Komentáre

Kikuš | 12. 2. 2018 14:46

Veľmi ľahký recept a chutný koláčik, mňam smile


Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty