Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Valentínske mandľové tortičky

Valentínske mandľové tortičky

Sviatok zamilovaných tento rok netrávime vo dvojici, ale s rodinou. Tak mi napadlo urobiť im radosť takýmto srdiečkovým dezertom, ktorý je možno trochu prácny, ale nie zložitý. A úplne najviac ma bavilo finálne zdobenie. :)

Suroviny

 
KORPUS
8 ks  vajce
8 PL  polohrubá múka
8 PL  krupicový cukor
 
KRÉM
375 ml  mlieko
100 g  krupicový cukor
1 ks  vanilkový cukor
5 PL  hrubá múka
1 ks  žĺtok
125 g  maslo
 + amaretto likér, mandle a pod. na ozdobu

Postup prípravy

Piškótový korpus som robila podľa osvedčeného rodinného receptu, objavil sa už aj na tomto webe. Najskôr sa vymiešajú všetky žĺtky a jedno celé vajce s polovicou cukru do biela, trvá to asi 20 minút. Potom po častiach vmiešame múku. Zvlášť si vyšľaháme sneh z bielkov so zvyšným cukrom a opatrne ho vmiešame do cesta. 

Vylejeme a rozotrieme na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Keďže takýto korpus bude nízky, upečený je rýchlo - za 10-15 minút. Odskúšame ho špajľou.

Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre, potom vyberieme a vyklopíme. Keď už je vychladnutý úplne, vykrajujeme z neho srdiečka pomocou formičky. Na každú tortičku potrebujeme tri kusy. 

Medzitým si pripravíme krém. Tento robieva moja mama odjakživa - je vynikajúci a ľahko stráviteľný. Väčšiu časť mlieka s cukrom dáme variť, múku a žĺtok rozmiešame vo zvyšnom mlieku a vlejeme tiež do kastróla. Počkáme, kým zovrie a potom za stáleho miešania varíme na miernom ohni asi desať minút. Vznikne nám niečo ako hustý puding. Necháme vychladnúť, občas premiešame, aby sa nevytvorila "koža". Potom vymiešame so zmäknutým maslom.

Korpusy hojne pokvapkáme amaretom a natrieme vsrtvou krému. Poukladáme ich na seba - vždy po troch a necháme stuhnúť. 

Krémom natrieme aj vrch a boky tortičiek. Boky obsypeme mletými mandľami a vrch ozdobíme, čím chceme. V našom prípade mandľami, sušenými malinami a marcipánovým srdiečkovým bonbónom. :)

14. 2. 2016 13:43

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty