Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Škoricová brioška

Škoricová brioška

Ak milujete chuť a vôňu škorice tak, ako môj zákonitý, potom je pre vás tento koláč, či skôr raňajkové pečivo, veľmi nebezpečné. Pretože sa dá krásne trhať rukami a vždy, keď odtrhnete jeden kúsok, láka vás to na ďalší. Ja mám škoricu rada, ale len v koláčoch, (na pene z kapučína ju neznesiem) a po treťom kúsku s maslom a hojnou vrstvou medu som prestala počítať. :) Mňam!

  • Čas varenia 35 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

225 g  polohrubá múka
200 g  hladká múka
7 g  sušené droždie
1 dl  mlieko
2 ks  vanilkový cukor
2 ks  vajce
100 g  maslo
 štipka soli
2 ČL  škorica
 hrozienka
 tuzemský rum
 
NA POTRETIE
50 g  maslo
2-3 PL  med alebo cukor
2ČL  škorica

Postup prípravy

Hrozienka prepláchneme a namočíme ich do rumu. Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku, pridáme štipku cukru a múky. Múku preosejeme. Ja používam pol na pol polohrubú s hladkou, ale pokojne môžete dať buď jednu, alebo druhú, alebo ešte lepšie špaldovú (mne sa minula a už som bola lenivá chodiť do obchodu).

Pridáme cukor, soľ, škoricu, prelejeme kvások, rozpustené maslo a vajcia. Vymiešame cesto, do ktorého na záver vmiešame aj napučané hrozienka. Malo by sa odliepať od stien misy, čiže ak je príliš tuhé, pridáme trošku mlieka alebo masla a ak príliš tekuté, pridáme múku.

Prikryjeme a necháme nakysnúť asi hodinu.

Preložíme na dosku, vyvaľkáme, narežeme na pláty vo veľkosti chlebíkovej formy, ktorú máme. Plátov vám vyjde asi 4 až 5. Zarobíme si škoricové maslo tak, že maslo necháme rozpustiť a rozmiešame v ňom med a škoricu. Poriadne natrieme každý plát a poukladáme ich na seba. Potom ich narežeme na štvorce a tie poukladáme vedľa seba do formy. Tiež ich spájame škoricovým maslom a natrieme ním aj povrch. 

Necháme ešte podkysnúť vo forme, asi nejakých 10 minút, a potom dáme piecť.

V polovici pečenia ešte môžeme povrch briošky natrieť zvyšným maslom. Krásne nám to schrumkavie a skramelizuje. :)

Brioška je niečo ako vianočka, takže nie je presladená a najlepšie chutí natretá džemom alebo medom. 

28. 2. 2016 9:51

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty