Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Pečené reďkovky s balkánskym syrom

Pečené reďkovky s balkánskym syrom

Čo môže byť lepšie ako krajec chleba s maslom a kolieskami reďkovky? Lenže aby som minula balík z tohtoročnej úrody, ktorý som dostala do daru, musela by som zjesť tých krajcov nezdravo veľa. A drahý reďkovky ignoruje, lebo mu prekáža ich pikantná chuť. Lenže tá pečením zmizne a z reďkoviek sa stane milá príloha k mäsu alebo ľahký obed či večera.

Postup prípravy

Reďkovky očistíme a väčšie prekrojíme na polovice. Plech vymažeme olejom a hodíme doňho reďkovky aj celé strúčiky cesnaku. Osolíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na vyššiu teplotu. Počas pečenia aspoň raz premiešame. Keď už sa nám zdá, že o chvíľu budú, pridáme aj kúsky balkánskeho syra. Dá sa nahradiť aj nivou či kozím syrom, hlavne nech je slaný.

Medzitým si nasucho opražíme vlašské alebo iné orechy (píniové, mandle a pod.) a hotové jedlo nimi posypeme. Nakoniec môžeme vyšperkovať čerstvými bylinkami. Vítaný je tymián, oregano, pažitka... Tak čo, môže byť? ;)

26. 4. 2016 16:42

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty