Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečené reďkovky s balkánskym syrom
Čo môže byť lepšie ako krajec chleba s maslom a kolieskami reďkovky? Lenže aby som minula balík z tohtoročnej úrody, ktorý som dostala do daru, musela by som zjesť tých krajcov nezdravo veľa. A drahý reďkovky ignoruje, lebo mu prekáža ich pikantná chuť. Lenže tá pečením zmizne a z reďkoviek sa stane milá príloha k mäsu alebo ľahký obed či večera.
- 5 minút
- 30 minút 200°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
červené reďkovky | |
cesnak | |
olej | |
soľ | |
balkánsky syr | |
orechy | |
bylinky podľa chuti |
Postup prípravy
Reďkovky očistíme a väčšie prekrojíme na polovice. Plech vymažeme olejom a hodíme doňho reďkovky aj celé strúčiky cesnaku. Osolíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na vyššiu teplotu. Počas pečenia aspoň raz premiešame. Keď už sa nám zdá, že o chvíľu budú, pridáme aj kúsky balkánskeho syra. Dá sa nahradiť aj nivou či kozím syrom, hlavne nech je slaný.
Medzitým si nasucho opražíme vlašské alebo iné orechy (píniové, mandle a pod.) a hotové jedlo nimi posypeme. Nakoniec môžeme vyšperkovať čerstvými bylinkami. Vítaný je tymián, oregano, pažitka... Tak čo, môže byť? ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk