Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Rýchle smotanové tiramisu
Môj drahý má dnes narodky, neprezradím koľko, ale na začiatku je trojka. :) Všelijaké veci viem vypekať, no on má aj tak najradšej smotanovo-piškótovú tortu. Čo mi v úlohe mamy dvaapolmesačného mrňúsa len vyhovuje, lebo je to šup-šup. Ale tento rok som mu spravila upgrade a zo smotany a piškót urobila easy, ľahučké a výborné tiramisu pre dve osoby. :)
- 2 porcie
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
350 g | kyslá smotana |
2 ks | vanilkový cukor |
1-2 ČL | práškový cukor |
0,5 dl | espresso |
2 PL | amaretto |
1 ČL | cukor |
120 g | okrúhle piškóty |
8 ks | jahoda |
1 PL | kakao |
Postup prípravy
Kyslá smotana má podstatne menej tuku ako mascarpone, takže ešte aj ušetríte nejaké tie kalórie. Inak je postup rovnaký ako pri klasickom tiramisu. Vyberieme si vhodnú nádobu/ misu/ formu. Uvaríme si silnejšie espreso, osladíme ho a primiešame amaretto. Smotanu zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, jahody nakrájame na plátky.
Piškóty veľmi rýchlo namáčame do kávy, naozaj len na pol sekundy, aby sa nerozmočili. Uložíme na dno nádoby, zalejeme vrstvou smotany, urovnáme a uložíme vrstvu jahôd. Pokračujeme, kým máme suroviny, ale posledná vrstva muí byť smotanová. Dáme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie z večera do rána. Pred podávaním posypeme kakaom a ešte ozdobíme jahodami.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk