Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kuracie stehná na citrónoch a rozmaríne

Kuracie stehná na citrónoch a rozmaríne

Rozmarínu sa na našom balkóne veľmi darí. Také pekné svadobné pierka by z neho boli, že až. :) Ale dá sa využiť aj v kuchyni, najlepšie k bravčovému mäsu. A keď ho skombinujete s kurčaťom a citrónom, dostanete fresh letný obed alebo večeru.

  • Porcie 2 porcie
  • Čas prípravy 15 minút
  • Čas varenia 80 minút
  • Príprava opekanie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 ks  veľké kuracie stehná
4 ks  plátok citróna
 šťava z 1/2 citróna
1 ks  menšia cibuľa
3 ks  strúčik cesnaku
 soľ
 maslo
 olej
 vývar
 čerstvý rozmarín

Postup prípravy

Kuracie stehná najskôr osolíme a namarinujeme citrónovou šťavou. Necháme štvrť hodinku odležať. Potom na panvici rozpustíme maslo, pridáme aj trochu oleja a opečieme kolieska citrónu a vetvičky rozmarínu. Potom všetko vyberieme a v panvici z oboch strán opečieme stehná. Dáme ich bokom a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Miešame, kým nie sú opečené do zlatista. Stehná vrátime do panvice, trochu podlejeme vývarom alebo vodou a dusíme aspoň hodinu. Desať minút pred koncom ich otočíme dolu kožou a zvýšime teplotu, aby sa trošku pripiekli. Podávame ozdobené citrónmi najlepšie s novými zemiakmi. :)

 

3. 6. 2016 12:44

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty