Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Cheesecake s jahodovo-malinovou polevou

Cheesecake s jahodovo-malinovou polevou
cheesecake

Náš malý poklad má už tri mesiace a mala svoje prvé meninky. Oslávili sme ich grilovačkou a mamina (teda ja) zabezpečila dezert. Najjednoduchšie bolo upiecť večer pred oslavou čískejk, dať ho do chladničky a na druhý deň už len dozdobiť čerstvým ovocím. Mňam! Malá si síce na ňom ešte pochutnať nemohla, ale gratulanti ho zlupli ako malinu.

Postup prípravy

Chcela som trochu zdravšiu verziu cheesecakeu, preto jeho hlavnú zložku tvorí čerstvý plnotučný tvaroh. Do korpusu som použila tiež zdravšie ingrediencie a polevu som miesto solamylom zahustila chia semienkami. Všetky tieto nápady som čerpala z receptu Miriam Kalisovej a tlieskam jej hlavne za tú polevu - skvelý nápad! Korpus ma až tak neoslovil, ale oproti keksíkovo-maslovému základu je zdravší a nie taký sýty. Mak sa mi nechcelo mlieť, tak som ho nahradila mandľami, cukor som použila kokosový a celkovo som celý cheesecake osladila viac - a bol akurát. Tu je recept po mojich úpravách. :) Množstvo je na väčšiu okrúhlu formu s priemerom 24 cm.

Vyložíme ju papierom na pečenie. Všetky suroviny na cesto zmiešame a vylejeme ich na dno formy. Urovnáme a dáme piecť na 200 stupňov asi na 20 minút. 

Medzitým zmiešame prísady na tvarohové telo cheesecakeu a prešľaháme ich ponorným mixérom, aby sme z tvarohu odstránili hrudky. Vylejeme na upečené a vychladnuté cesto. Do rúry vložíme veľký plech s vodou a nad neho umiestnime formu s koláčom. Pečieme radšej pomalšie, na nižšej teplote (to už som sa naučila, inak čískejk popraská). Čiže asi 150 stupňov približne hodinku a potom rúru vypneme. Po chvíli ju pootvoríme a čískejk vyberieme, až keď je čiastočne vychladnutý.

Ovocie v kastróliku rozvaríme spolu s cukrom a šťavou. Miešame, aby neprihorelo. Keď už je takmer na kašu, mixneme ho tyčovým mixérom. Ak je ešte riedka, redukujeme na miernej teplote. Potom odstavíme a vmiešame chia semienka. Za občasného premiešania necháme vychladnúť a zhustnúť, trvá to asi pol hodinu. 

Potom rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč a dáme do chladničky. :)

Na druhý deň, alebo aspoň za 6 hodín, vyberieme a ozdobíme ešte čerstvým ovocím.

Ocino vyrobil vlajočky a je to hotovo! :)

5. 6. 2016 22:07

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty