Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Jahodová bublanina zo šľahačkového cesta

Jahodová bublanina zo šľahačkového cesta

Jahody a šľahačka, to je skoro tak isto super kombinácia ako jahody a šampanské. ;) Nemám rada olej v koláčoch, bublaninu zvyknem robiť s maslom, ale toto je ešte vyšší level. Jemnučké lahodné cestíčko, ktoré sa až tak rozplýva v ústach. Mmmmmm...

  • Čas prípravy 10 minút
  • Čas varenia 22 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 hrn.  hladká špaldová múka
3/4 hrn.  krupicový cukor
3 ks  vajce
1  kypriaci prášok do pečiva
180 ml  smotana na šľahanie
 jahody

Postup prípravy

Plusom je aj to, že netreba nič vážiť, stačí ako odmerku použiť klasický 2,5-decový hrnček. Tri väčšie domáce vajíčka som zmiešala s krupicovým cukrom. Vyšľahala som ich spolu až do biela. Pridala som kypriaci prášok do pečiva s preosiatou múkou a nakoniec som vmiešala celú šľahačkovú smotanu. Cesto som vyliala na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladala polovice jahôd (zo samozberu) a dala piecť do vyhriatej rúry. 

Špáradlo bolo čisté asi po 20 minútach, záleží na rúre a hrúbke cesta. Tá moja bublanina bola trochu nižšia, aby v nej mohlo byť menej cesta a viac jahôd. :)

15. 6. 2016 15:53

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty