Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hovädzie mäso a divina

Hovädzie ragú s mrkvou

Hovädzie ragú s mrkvou

Keď si v záhradke pestujete mrkvu, treba ju sem-tam pretrhať. A tie mini-mrkvičky, čo pretrhaním získate, by bolo škoda vyhodiť, aj keď je piplačka očistiť ich. No stačí na to čistá hubka, ktorou zošúchate tenkú šupku a nečistoty. Potom môžete mrkvičky ďalej používať, napríklad do tohto ragú. A časť z nich upiecť spolu so zemiakmi ako prílohu. :)

Postup prípravy

Mäso nakrájame na kocky a orestujeme ho na cibuľke zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, krátko orestujeme a zasypeme paprikou. Teraz je na rade pretlak, soľ a prelisovaný cesnak. Môžeme pridať aj čerstvé paradajky nakrájané na kúsky, ktoré predtým sparíme a ošúpeme. Podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme, kým mäsko nebude krásne mäkké. Ja to už nezahusťujem múkou, paradajky urobia omáčku hustejšou a ak treba, radšej ju zredukujem.

Pre spestrenie môžeme ešte na začiatku k cibuľke pridať kúsok údenej slaninky, doplniť šampiňónmi a pod.

3. 7. 2016 7:54

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty