Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hovädzie ragú s mrkvou

Hovädzie ragú s mrkvou

Keď si v záhradke pestujete mrkvu, treba ju sem-tam pretrhať. A tie mini-mrkvičky, čo pretrhaním získate, by bolo škoda vyhodiť, aj keď je piplačka očistiť ich. No stačí na to čistá hubka, ktorou zošúchate tenkú šupku a nečistoty. Potom môžete mrkvičky ďalej používať, napríklad do tohto ragú. A časť z nich upiecť spolu so zemiakmi ako prílohu. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

400 g  hovädzí krk
1  cibuľa
150 g  mrkva
1-2 ks  paradajka
1  strúčik cesnaku
3 PL  paradajkový pretlak
1 dl  suché červené víno
1 ČL  mletá sladká paprika
 olej
 soľ

Postup prípravy

Mäso nakrájame na kocky a orestujeme ho na cibuľke zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, krátko orestujeme a zasypeme paprikou. Teraz je na rade pretlak, soľ a prelisovaný cesnak. Môžeme pridať aj čerstvé paradajky nakrájané na kúsky, ktoré predtým sparíme a ošúpeme. Podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme, kým mäsko nebude krásne mäkké. Ja to už nezahusťujem múkou, paradajky urobia omáčku hustejšou a ak treba, radšej ju zredukujem.

Pre spestrenie môžeme ešte na začiatku k cibuľke pridať kúsok údenej slaninky, doplniť šampiňónmi a pod.

3. 7. 2016 7:54

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty