Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Lusky na taliansky spôsob

Lusky na taliansky spôsob
bez lepkubez mliekavegan

Lusky alebo mladé fazuľové struky sú pre mnohých ľudí synonymom prívarku. Nič proti, ale je to škoda, lebo sa dajú využiť na mnoho jedál, aj oveľa zdravších. Ja ich mám rada ako prílohu k mäsu. A keďže k nim pridávam rajčiny, bazalku, cesnak a oregano, nazývam to taliansky spôsob. :)

Postup prípravy

Dostali sme za igelitku žltých luskov. Jupí! Časť putovala do mrazničky a časť do hrnca. Úplne najsamprv, ak nerátam umytie a odrezanie koncov, ich odporúčam spariť, resp. predvariť, aby boli al dente.

V hlbšej panvici osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme kúsky šampiňónov a orestujeme. Potom prihodíme aj lusky a pokrájané paradajky, osolíme, dochutíme bylinkami, prikryjeme a dusíme. Hotové je to vtedy, keď sú struky mäkké. 

Je to super príloha k čomukoľvek (áno, aj k španielskym vtáčikom :D) a keď ich posypete strúhaným syrom a pridáte pečivo, aj skvelá vegetariánska večera. 

Tip: Lusky sa ešte silno kamošia so slaninkou, vajíčkom, cuketou, ale aj lososom. 

11. 7. 2016 20:14

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty