Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Lusky na taliansky spôsob

Lusky na taliansky spôsob
bez lepkubez mliekavegan

Lusky alebo mladé fazuľové struky sú pre mnohých ľudí synonymom prívarku. Nič proti, ale je to škoda, lebo sa dajú využiť na mnoho jedál, aj oveľa zdravších. Ja ich mám rada ako prílohu k mäsu. A keďže k nim pridávam rajčiny, bazalku, cesnak a oregano, nazývam to taliansky spôsob. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

300 g  fazuľové struky (žlté, ale môžu byť aj zelené)
1-2  cibuľa
1-2  strúčik cesnaku
 olej
4 ks  šampiňóny
2 ks  paradajka
 soľ
 čerstvé oregano
 čerstvá bazalka

Postup prípravy

Dostali sme za igelitku žltých luskov. Jupí! Časť putovala do mrazničky a časť do hrnca. Úplne najsamprv, ak nerátam umytie a odrezanie koncov, ich odporúčam spariť, resp. predvariť, aby boli al dente.

V hlbšej panvici osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme kúsky šampiňónov a orestujeme. Potom prihodíme aj lusky a pokrájané paradajky, osolíme, dochutíme bylinkami, prikryjeme a dusíme. Hotové je to vtedy, keď sú struky mäkké. 

Je to super príloha k čomukoľvek (áno, aj k španielskym vtáčikom :D) a keď ich posypete strúhaným syrom a pridáte pečivo, aj skvelá vegetariánska večera. 

Tip: Lusky sa ešte silno kamošia so slaninkou, vajíčkom, cuketou, ale aj lososom. 

11. 7. 2016 20:14

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty