Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Zapečené canelloni s bylinkovou ricottou

Zapečené canelloni s bylinkovou ricottou

Canelloni, čiže veľké rúrkovité cestoviny, sú dobré naplnené čímkoľvek. Vôbec ich netreba predvárať, podobne ako lasagne. Stačí ich zapekať v dostatočnom množstve "tekutiny" - bešamel alebo paradajková omáčka. Moja mama robí lasagne zásadne v bielom jogurte a toto je inšpirácia od nej. Nielenže je to oproti bešamelu výrazne odľahčené, ale aj chuťovo je to veľmi príjemné. A bez roboty! ;)

  • Porcie 2 porcie
  • Čas prípravy 10 minút
  • Čas varenia 35 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

10 ks  canelloni
350 g  ricotta
2 ks  mrkva
1 ks  strúčik cesnaku
 soľ
 zmes čerstvých byliniek (petržlenová vňať, bazalka, oregano, mäta)
320 g  biely jogurt (najlepšie grécky)
 pecorino, parmezán alebo iný syr na posypanie

Postup prípravy

Zapneme rúru, aby sme ju mali predhriatu. Mrkvu nastrúhame najemno a zmiešame ju s ricottou. Pridáme nasekané bylinky podľa chuti, prelisovaný cesnak a dosolíme.

Zmesou plníme neuvarené canelloni. Na dno menšej zapekacej formy dáme vrstvu jogurtu, poukladáme cestoviny a zalejeme opäť jogurtom. Dáme piecť do rúry, najskôr zakryté alobalom. V polovici pečenia odokryjeme a hojne posypeme strúhaným syrom, môžeme použiť aj viac druhov. Dáme opäť piecť až do zlatista.

Tip: Mrkvu môžeme nahradiť aj inou zeleninou, napríklad cuketou.

21. 7. 2016 8:45

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty