Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Zapečené canelloni s bylinkovou ricottou
Canelloni, čiže veľké rúrkovité cestoviny, sú dobré naplnené čímkoľvek. Vôbec ich netreba predvárať, podobne ako lasagne. Stačí ich zapekať v dostatočnom množstve "tekutiny" - bešamel alebo paradajková omáčka. Moja mama robí lasagne zásadne v bielom jogurte a toto je inšpirácia od nej. Nielenže je to oproti bešamelu výrazne odľahčené, ale aj chuťovo je to veľmi príjemné. A bez roboty! ;)
- 2 porcie
- 10 minút
- 35 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
10 ks | canelloni |
350 g | ricotta |
2 ks | mrkva |
1 ks | strúčik cesnaku |
soľ | |
zmes čerstvých byliniek (petržlenová vňať, bazalka, oregano, mäta) | |
320 g | biely jogurt (najlepšie grécky) |
pecorino, parmezán alebo iný syr na posypanie |
Postup prípravy
Zapneme rúru, aby sme ju mali predhriatu. Mrkvu nastrúhame najemno a zmiešame ju s ricottou. Pridáme nasekané bylinky podľa chuti, prelisovaný cesnak a dosolíme.
Zmesou plníme neuvarené canelloni. Na dno menšej zapekacej formy dáme vrstvu jogurtu, poukladáme cestoviny a zalejeme opäť jogurtom. Dáme piecť do rúry, najskôr zakryté alobalom. V polovici pečenia odokryjeme a hojne posypeme strúhaným syrom, môžeme použiť aj viac druhov. Dáme opäť piecť až do zlatista.
Tip: Mrkvu môžeme nahradiť aj inou zeleninou, napríklad cuketou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk