Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Rýchly broskyňový koláč

Rýchly broskyňový koláč

Krása tohto koláča je v jeho rustikálnosti - prosto len uložíte broskyne, zahnete cesto a dáte na plech - netreba ani formu. Sladké maslové cesto, k tomu šťavnaté broskyne doplnené orechmi... bude problém nezjesť ho ešte teplý. ;)

Postup prípravy

Priznávam, nápad so zahnutým cestom nie je môj - udrel mi do očí v novom Apetite. Ich koláč bol z nektariniek a pistácií, ale ja som mala doma veľa broskýň a orechy len vlašské a lieskové. Zvolila som vlašské.

Najskôr si urobíme krehké cesto - v zásade je jedno, aké. Ak sa rozhodnete pre toto, stačí zmiešať maslo, múku, cukor a soľ na drobeničku a pridať k nim žĺtok s mliekom. Cesto dáme stuhnúť do chladničky.

Broskyne nakrájame na mesiačiky a namarinujeme v troche citrónovej šťavy a javorového sirupu. Premiešarme a necháme odstáť. Orechy pomelieme a zmiešame s trstinovým cukrom.

Cesto rozvaľkáme na veľký kruh. Posypeme orechmi s cukrom, ale kraje necháme voľné. Poukladáme broskyne a cesto zahneme tak, ako na fotke. Pred pečeím potrieme mliekom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Hotové ešte môžeme posypať nasekanými orechmi.

6. 8. 2016 11:41

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty