Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Baklažánové kolieska so syrom a paradajkou

Baklažánové kolieska so syrom a paradajkou
bez lepku

Rajčinami sa to okolo nás len tak hemží, preto stále vymýšľam nové kombinácie a spôsoby, ako ich spotrebovať tak, aby sa nám to nezunovalo. Táto kombinácia s baklažánom je super ako samostatné jedlo, napríklad ľahká večera, alebo ako príloha k mäsu. Podľa toho zvoľte aj množstvo syra. (Inak jasné, že platí, čím viac, tým lepšie! ;) )

Postup prípravy

Je to úplne že jednoduché jedlo. Baklažán nakrájame na stredne hrubé kolieska a dobre osolíme. Necháme vypotiť z horkosti, asi 15 minút. Poutierame dosucha. Do vymastenej zapekacej nádoby pukladáme kolieska baklažánu, na každé položíme hrubší plátok mozzarelly (ja som použila raz klasiku, raz light a bolo to OK tak aj tak) a naň koliesko rajčiny. Opäť navrstvíme baklažán, ale pozor - vrchné koliesko potrieme trochou oleja, aby nebolo príliš vysušené.

Dáme piecť do vyhriatej rúry a asi v polovici pečenia bohato posypeme strúhaným syrom podľa chuti. Ja som zvolila pecorino, ale môže byť aj parmezán alebo obyčajný tvrdý syr. Pečieme odokryté a do zlatista.

16. 8. 2016 10:27

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty