Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Morčacie prsia plnené hermelínom a hroznom
Kombinácia, ktorá nikdy nesklame a na toto jesenné obdobie sa hodí úplne super. Môžete naplniť aj kuracie prsia, ale my sme mali morčacie, dokonca z domáceho chovu. Takže takto som sa s nimi porátala. :)
- 2 porcie
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
300 g | morčacie prsia |
60 g | hermelín (alebo camembert či brie) |
6 - 8ks | bobuľa bieleho hrozna |
olej | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy
Dva kúsky mäsa naklepeme natenko, osolíme, decentne okoreníme, uložíme syr nakrájaný na kúsky a rozpolené bobule hrozna. Koľko sa zmestí, ale zas tak, aby plnka nevytekala. Preložíme, zahneme, pre istotu spojíme špáradlami alebo špajlou. Na panvici rozohrejeme olej a prsia z oboch strán osmahneme. Ideálne aj z bokov. Keďsú zlatisté, šupneme ich do zapekacej misy a dáme dorobiť do rúry.
Ako skvelú jesennú prílohu môžeme zvoliť hokkaido, ktorú máme u nás doma v rôznych podobách asi každý druhý deň. :D Neviem sa jej dojesť!
No skrátka tekvicu očistíme, nakrájame na mesiačiky, osolíme, pridáme nejakú bylinku alebo strúčiky cesnaku a pod., pokvapkáme olejom, premiešame a dáme piecť. Mäso môžeme dopekať priamo na tekvici, preložíme ho k nej, keď je už polomäkká a spolu dopekáme asi 10 - 15 minút. Mňamka. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk