Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tekvicový chlebík
Priznávam sa, podľahla som tekvicovému ošiaľu! Konkrétne ošiaľu s tekvicovým pyré, ktoré je úplne skvelé do väčšiny sladkých jedál. Postupne ich chcem vyskúšať čo najviac, tak sa tešte. :P Nateraz musí stačiť tento voňavý a vláčny tekvicový chlieb alias pumpkin bread. Receptov naňho je veľa, tak skúste buď môj alebo hocijaký iný, hlavne skúste. ;)
- 60 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
280 g | tekvicové pyré |
350 g | polohrubá múka |
160 g | trstinový cukor |
3 ks | vajce |
120 g | rozpustené maslo |
1 dl | mlieko |
1/2 ČL | sóda bikarbóna |
1/2 | kypriaci prášok do perníka |
1/2 ČL | perníkové korenie |
štipka soli | |
1 ČL | vanilkový extrakt |
1 | stredne veľké jablko |
Postup prípravy
Je neskutočne jemný, vďaka veľkej dávke tekvicového pyré, ktoré si vyrábam tak, že hokkaido nakrájam, upečiem na 200 stupňov domäkka, zbavím vrchnej šupky a rozmixujem. Dá sa použiť aj mix s maslovou tekvicou. :)
Najskôr vyšľaháme žĺtky s cukrom a potom po častiach všľaháme rozpustené maslo. Primiešame pyré, mlieko a vanilkový extrakt. V inej mise zmiešame práškové ingrediencie a potom ich zapracujeme do tekutých. Pridáme aj najemno nastrúhané jablko a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
Formu na chlebík vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme cesto. Urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme, kým špajla nevyjde von čistá.
Tip: Ak chcete experimentovať, pridajte do cesta nasekané orechy alebo kúsky čokolády, mlieko nahraďte šťavou z pomaranča alebo celý chlebík oblejte polevou. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk