Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

DezertyVianoce

Gaštanové jazýčky

Gaštanové jazýčky

Raz som si jazýček dala v cukrárni a bola som neskutočne vytočené. Korpus bol samá piškóta, šľahačky síce kopec, ale rastlinnej, a okolo gaštanov to ani len nešlo. Odvtedy si dávam pozor. A keďže som sa minule nudila, takým tým spôsobom, že mám kopec roboty, ale chcem robiť niečo, čo nemusím, spravila som echt poctivé domáce jazýčky. A veruže sme sa aj oblizovali. (Jasné, že som z nich rozdala, čo si o mne myslíte? :) )

Postup prípravy

Keď použijete hotové gaštanové pyré, je to ten najjednoduchší zákusok na svete. Ale musí byť kvalitné! No a keď chcete zamachrovať a popritom spracovať gaštany, čo ste si doniesli z prechádzky, bude to síce chutnejšie, domácejšie, ale aj zložitejšie. Môj recept na gaštanové pyréčko nájdete tu.

 

To si pošmákneme ? ❤??#dnesjem #dneszbieramgastany #gastany #budepyre #chestnut #nature #slovakia #mozessavydavat

Fotka uverejnená používateľom Katy z Môžeš sa vydávať! (@mozessavydavat.sk),

 

 

Neviem, čo všetko budete mať v základnom pyré, ja som ho mala už pripravené aj s masielkom, cukrom a rumom, takže som len primiešala pomleté piškóty a hrozienka, ktoré som predtým umyla a namočila do rumu. A ešte trochu rumu, hehe, toho nikdy nie je dosť! :P Kupované pyré musíte dosladiť, dochutiť a doladiť tak, aby to bolo akurát. Skrátka  tak, aby vznikla plastelínoidná hmota, ani príliš riedka, ani suchá a rozpadávajúca sa. Vytvoríme z nej valček, zabalíme do fólie a dáme chladiť.

 

 

Z neho potom krájame kolieska a rukami vytvarujeme takéto pekné jazýčky.

 A opäť dáme do chladničky. Medzitým si spravíme polevu - nad parou roztopíme čokošku a pridáme kúsok masla, alebo zaznávanej Cery (ale zas robí polevu lesklou!). Stuhnuté jazýčky uložíme na mriežku, pod ňu dáme niečo, aby sme nezakvackali linku. A potom pekne pooblievame polevou a roztrieme tak, aby boli celé pokryté. Necháme stuhnúť a hojne ozdobíme pravou šľahačkou. ;)

Tip: Časť piškót môžeme nahradiť pomletými ovsenými vločkami.

22. 10. 2016 23:48

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty