Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečená panenka na zázvore
Toto je jedlo je taká chlapská záležitosť. Nie preto, že je v ňom mäsko a koreniny, ale preto, že ho varil chlap. No nemilujte ho. :)
- 2 porcie
- 40 minút
- 65 minút
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
1 ks | bravčová panenka |
2 ks | cibuľa |
2 ks | paprika |
korenie na grilovanú zeleninu | |
2 PL | olivový olej |
1 PL | worchesterská omáčka |
1 PL | sójová omáčka |
1 PL | čili omáčka |
kúsok nastrúhaného čerstvého zázvoru | |
3 | strúč. cesnak |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy
Najskôr si pripravíme marinádu. Môžeme do nej dať prakticky čokoľvek, takže ak práve nemáme po ruke niektorú surovinu, dá sa nahradiť. Základ je olej, niečo slané a nejaká korenina. Panenku namočíme do marinády, zabalíme do fólie a necháme aspoň polhodinu odležať. Môžeme ju dať aj rovno na pekáč a potrieť marinádou, ale bude mať menej výraznú chuť.
Na plechu ju zakryjeme alobalom a pečieme asi dvadsať minút na 250 stupňoch. V tomto momente odstránime alobal a na plech pridáme celé papriky a cibule, ktoré sme predtým poprskali olejom a posypali korením na grilovanú zeleninu. Teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ešte asi trištvrte hodinu. Každých 15 minút trochu podlejeme vodou. Po upečení panenku nakrájame a polejeme výpekom. Podávame s upečenou zeleninou. A čo k tomu? No predsa chlebík a pivo!
Before...
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk