Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

DezertyVianoce

Mäkké medovníčky s orechmi

Mäkké medovníčky s orechmi
Vianoce

Ktosi múdry raz povedal, že medovníky majú byť mäkké a odvtedy sa všetky gazdinky ženú za receptami, čo to sľubujú. :) Pritom, ja mám vlastne rada aj mierne tvrdkavé medovníky :D. Ale OK, treba sledovať trendy a tak som si tento rok predsavzala, že tomu prídem na kĺb...

Postup prípravy

Receptov je viacero, obľúbený je ten Tinkin aj Mirkin a mne sa osvedčil aj jeden z našej podstránky. Vtip bude asi  v tom, čo majú spoločné. A to po a) - maslo, med a cukor sa najskôr samotné zohrievajú, až potom sa zmiešajú so zvyškom a po b) - netreba ich piecť dlho - radšej menej, ako viac.

Z toho vychádza aj tento recept, plus som v ňom pomiešala okrem troch druhov múk aj mleté orechy, lebo tie my radi. A tento rok som dala zbohom bielkovej cukrovej poleve, radšej som stavila na prírodný vzhľad a "mozaiku" zo sušených plodov. Vyšli super. Sú mäkké. Už len, aby nestvrdli. A ak by predsa, trik s kúskom chleba alebo jablka pridaného do vrecka s medovníkmi u mňa vždy zafunguje. ;)

Nad parou necháme v jednej miske spolu rozpustiť, zovrieť a rozvariť maslo, med a cukor. Tak, aby sa kryštáliky cukru pekne rozpustili a neprekážali v ceste (genitív od cesto). Bude to vyzerať nejako takto. V inej miske zmiešame dokopy sypké suroviny. Postupne primiešame k tekutej zmesi a na záver vmiešame aj celé vajíčka. Vareškou spojíme, rozdelíme na dve časti (aby sa nám lepšie robilo) a dáme zabalené do fólie odpočívať do chladničky.

Keď cestíčko stuhne, preložíme ho na dosku, rozvaľkáme a vykrajujeme medovníčky. Pozor, tento rok som vyskúšala i keď neekologickú metódu - nemúčiť, ale vaľkať medzi fóliami. A veruže sa tak robí s cestom omnoho lepšie plus neostávajú na ňom také tie vysušené múkové odrobinky.

Vykrajujeme tvary, napríklad srdiečka, potierame rozšľahaným vajíčkom a na vrch poukladáme orechy, hrozienka a podobne. Vložíme do vyhriatej rúry a bez fúkania pečieme tých 9 až 10 minút. Vyberieme radšej skôr a preložíme na mriežku, kde nám pekné spevnejú. A ak všetko dobre dopadne, vo vnútri ostanú mäkučké!

19. 12. 2016 14:33

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty