Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Chuťovky

Ananásová koža

Ananásová koža
bez lepkubez mliekavegan

Možno ste už počuli o ovocnej koži - skvelom spôsobe, ako si vyrobiť prírodnú sladkosť a zároveň spotrebovať množstvo sezónneho ovocia. Ja som si naň spomenula pri pohľade na krásny, veľký a akurát zrelý ananás, na ktorý nikto nemal chuť a bolo ho treba spapať, kým zhnije. S malou dušičkou som sa pustila do prípravy kože a čuduj sa svete, je to bomba! Ešte treba vychytať nejaké muchy, ale podstatné je, že viem, ako na to, a že to funguje. ;)

Suroviny

1  ananás

Postup prípravy

Väčšinu ovocia je pred sušením dobré zmiešať s banánom na zahustenie. Ananás si vystačí aj sám (aj keď banán by mu určite neublížil). Stačí ho zbaviť šupky a takých tých bodiek, ktoré cítite na jazyku ešte dva dni, rozmixovať a túto hmotu natrieť na plech vyložený papierom na pečenie. Vrstva by mala byť tenučká, ale pritom súvislá. 

Potom už len dajte do rúry piecť či skôr sušiť na 80 stupňov. Ako dlho, to závisí od hrúbky vrstvy. No každopádne to bude niekoľko hodín - možno 5, možno 9. Môžete dať aj nižšiu teplotu, hlavne ak sušíte na noc. Podstatný je výsledok. Musí vám vzniknúť ohybný lesklý plát, ktorý sa dá oddeliť od papiera. Po vychladnutí kožu narežeme alebo nastriháme na pásiky a stočíme do kotúčikov.

Skladujeme v uzavretej nádobe v špajzke, pri ideálnych podmienkach vraj vydrží aj niekoľko mesiacov.

3. 1. 2017 20:58

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty