Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cviklovo-paradajková polievka

Cviklovo-paradajková polievka
bez lepkubez mliekavegan

Najradšej varia tí ľudia, ktorí variť nemusia. Tínedžerka, ktorá chce svojimi lievancami nakŕmiť Instagram, má z varenia určite väčšiu radosť ako gazdinka, ktorá si láme hlavu nad tým, čo zase naservírovať rodine, aby to bolo aj dobré, aj výživné, aj za rozumnú cenu a aby to ešte všetci mohli/ chceli jesť. Ja som začínala ako tá tínedžerka a postupne sa to preklápa do roviny, že variť treba, aj keby čo. Ale zase som o to radšej, keď sa mi pri tom podarí zbúchať niečo dobré a ešte aj využiť všetky zvyšky v chladničke. Tak to bolo aj pri tejto polievke, čo má farbu ako práve dovarený jahodový džem. A stačilo pár kvalitných surovín. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Čas varenia 15 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2,5 dl  paradajkový pretlak
1 ks  menšia uvarená cvikla
1/2  cibuľa
1  strúčik cesnaku
 olivový olej
 soľ
1 ČL  melasa
 sušený tymián
 mleté čierne korenie
 vývar alebo voda (+ bujón alebo sušená zelenina)

Postup prípravy

Základ bol načatý pohár domáceho paradajkového pretlaku, ktorý chutil ako práve odtrhnutá rajčinka zo záhrady, a k tomu uvarená cvikla, čo ostala z príkrmu pre malú. Najskôr som na olivovom oleji opražila nakrájanú cibuľu a cesnak, potom som prihodila kúsky cvikle a ešte som restovala. Zaliala som pretlakom a vodou (vždy platí radšej menej ako viac, ľahko sa zriedi), na chuť som dala kúsok bio zeleninového bujónu, melasu (dosť si na nej fičím, lebo má mega veľa železa a do paradajkových jedál sa skvele hodí). Dochutila som sušeným tymiánom (tiež zo záhrady), soľou, mletým korením. Chvíľu som povarila a rozmixovala som do hladka. Hotovo.

A do polievky môžete dať buď parmezán alebo nejakú zavárku. Normálne som do jednej porcie dala uvarené pšeno (tiež ostalo z príkrmu :)) ) a bolo to superské! (Neodfotila som.) Takže tak. :)

23. 1. 2017 22:04

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty