Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Tekvicovo-tvarohová bábovka

Tekvicovo-tvarohová bábovka
bábovka

Bábovka je v poslednej dobe veľmi in a obľúbený koláčik, aj ja ten tvar zbožňujem a najradšej by som mala doma aspoň desať rôznych foriem. :) Keď som včera zbadala v mrazničke téglik tekvicového pyré (mix hokkaido a maslovej tekvice), bolo rozhodnuté, čo s ním. Pyréčko som doplnila tvarohom a výsledok bola šťavnatá, vláčna, jemne perníková bábovka, v ktorej tekvicu cítiť len veľmi jemne, takže túto tajnú ingredienciu možno nikto neuhádne (iba ak podľa krásnej farby). Ledva som zachránila pár kúskov na raňajky.

  • Čas varenia 60 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

130 g  hladká špaldová múka
100 g  polohrubá múka
50 g  celozrnná špaldová múka
300 g  tekvicové pyré
200 g  jemný odtučnený tvaroh
4 ks  vajce
140 g  roztopené maslo
2 ks  vanilkový cukor
100 g  trstinový cukor
60 g  kokosový cukor
2 ČL  kypriaci prášok do pečiva
1 ČL  sóda bikarbóna
1 ČL  škorica
1 ČL  perníkové korenie
 kôra z 1/4 bio citróna
 štipka soli
50 g  horká čokoláda

Postup prípravy

Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou. V mise zmiešame všetky práškové suroviny okrem trstinového, kokosového a vanilkového cukru. (Stačí hocijaký cukor, ale takto to chutí zaujímavejšie a je to aj zdravšie). Všetok cukor nasypeme do druhej misy a pridáme celé vajcia, pyré, tvaroh a rozpustené maslo. Vymiešame v robotovi a postupne zapracujeme aj práškové prísady. Nakoniec vmiešame aj čokoládu nasekanú na kúsky. Dáme piecť do vyhriatej rúry a keď už sa nám zdá bábovka hotová, otestujeme ju špáradlom.

Necháme vychladnúť vo forme, vyklopíme a môžeme ozdobiť alebo poliať čokoládou.

 

Tip: Tekvicové pyré si najlepšie pripravíte vtedy, keď je sezóna, podľa tohto návodu.

7. 2. 2018 21:37

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty