Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Raw guľky z datlí

Raw guľky z datlí
bez lepkubez mliekaveganraw

Ostali vám z Vianoc datle? Teraz je ten správny čas skúsiť niečo raw, vegan, paleo, bezlepkové, bezcukrové atď. :P Lenže ak si aj robíte srandičky z týchto slovíčok, ktoré sú teraz až otravne in, sľubujem, že on vás ten smiech prejde. Hneď po ochutnaní týchto guliek. ;)

Suroviny

 
KOKOSOVO-ČOKOLÁDOVÉ
100 g  mäkké sušené datle
80 g  kokos
1 PL  kakao
1 PL  javorový sirup
1-2 PL  kokosový olej
 
ORECHOVÉ
120g  mäkké sušené datle
110 g  zmes orechov (kešu, mandle, lieskovce, vlašské...)
1-2 PL  mandľové maslo (prípadne iné orechové)
1ČL  med
(1 ČL  tuzemský rum)

Postup prípravy

Nie som žiadny extra priaznivec spomínaných prívlastkov, na druhej strane však rada skúšam nové veci, hlavne ak sú zdravé. Všeobecne raw dezerty sú bez cukru a plné zdravých tukov, to však neznamená, že sú diétne. Skôr naopak. Ale sú natoľko sýte, že ich nezjete viac ako by bolo vhodné, ani keby ste chceli.

Na prípravu guliek som použila nožový mixér. Na kokosovo-čokoládové som dala dnu vykôstkované datle spolu s kokosom a mixovala som, čo to dalo. Do zmesi som potom pridala zvyšné suroviny tak, aby vznikla trochu drobivá lepivá zmes. Vytvarovala som z nej menšie guľky a tie som ešte obalila v kokose.

Na orechové som zase zmixovala datle s orechmi a podľa potreby dosladila medom a doplnila mandľovým maslom, aby sa dali tvarovať guľky. Obalila som ich v nasekaných mandľových lupienkoch.

Takto pripravené guľky skladujte napríklad v špajzi alebo chladničke v uzatvorenej nádobe. Je to super tip na zdravú "bonboniéru" pre niekoho, kto má rád takéto veci. Vydržia niekoľko týždňov, aj keď u nás zmizli za 2 dni. :)

Tip: Vytvorte si vlastnú receptúru podľa toho, čo máte doma. Použiť môžete hocijaké orechy a sušené ovocie, ale aj mak, rôzne semienka a podobne.

 

Tip 2: Ak máte datle tvrdé, namočte ich na niekoľko hodín do vody. Ešte lepšie a jednoduchšie je však použiť už hotovú datlovú pastu. Potom stačí pomlieť orechy a všetko dokopy zmiešať len rukami.

6. 2. 2017 14:39

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty