Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Ragú z hlivy ustricovej

Ragú z hlivy ustricovej
bez lepkubez mlieka

Hliva je podľa všetkého super potravina, lebo má toľko pozitívnych vplyvov na organizmus, že sa mi to sem ani vypisovať nechce, a dá sa pripraviť na x spôsobov. Polievka, rizoto či dokonca rezeň á la wienerschnitzel, o ktorom ma moja kaderníčka presviedčala, že je na nerozoznanie od normálneho. No neviem... Každopádne, radšej som stavila na klasiku a dala som hlivu do ragú v talianskom štýle, kde normálne používam šampiňóny. Pecka!

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

200 g  hliva ustricová
100 g  prosciutto
1,5 dl  domáci paradajkový pretlak
8 ks  cherry paradajky
1  cibuľa
2  strúčik cesnaku
 soľ
 olivový olej
 mleté čierne korenie
 bazalka
 oregano

Postup prípravy

Môžete ho podávať s hocičím, ale mne najviac chutí s cestovinami, ako hustejšia omáčka.

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zarestujeme a pridáme pásiky prosciutta. Opäť chvíľku restujeme, pridáme hlivu, premiešame a prikryté dusíme, kým nie je hliva mäkká. Pridáme pretlak, rozpolené cherry rajčiny, dochutíme soľou, korením a bylinkami a ešte pár minút povaríme.


 

16. 2. 2017 22:31

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty