Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Paštrnákový krém
Zeler neznášam, z petržlenu tiež nepadám na zadok, ale paštrnák, čo je vraj niečo medzi týmito dvomi, môžem. Raz som si dala v reštike líčka na víne s paštrnákovým pyré a zažila som gastronomický orgazmus! :) Táto polievka je v podstate na štýl spomínaného pyré, akurát redšia.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
3 ks | paštrnák |
1 ks | cibuľa |
1 ks | zemiak |
1 PL | olej |
1 PL | maslo |
vývar | |
soľ | |
(mleté korenie štyroch farieb) | |
100 ml | šľahačková smotana |
Postup prípravy
V hrnci rozohrejeme olej a necháme v ňom rozpustiť maslo. Osmahneme nakrájanú cibuľu a keď je do sklovita, pridáme kolieska paštráku a na kocky nakrájaný zemiak. Pár minút restujeme. Potom osolíme, prípadne okoreníme, zalejeme vývarom, tak, aby bola zelenina ponorená, a varíme do zmäknutia.
Rozmixujeme ponorákom, vlejeme smotanu a necháme prevrieť. Hotovoo!
Tip: Trošku exotickejšiu verziu polievky dosiahnete, keď ju dochutíte cesnakom, zázvorom, mletým čili, korením garam masala, prípadne troškou citrónovej šťavy. Zemiak sa dá vynechať, smotana nahradiť kokosovým mliekom, atď, atď. Nech žijú krémové polievky!
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk