Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Paštrnákový krém

Paštrnákový krém
bez lepku

Zeler neznášam, z petržlenu tiež nepadám na zadok, ale paštrnák, čo je vraj niečo medzi týmito dvomi, môžem. Raz som si dala v reštike líčka na víne s paštrnákovým pyré a zažila som gastronomický orgazmus! :) Táto polievka je v podstate na štýl spomínaného pyré, akurát redšia.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

3 ks  paštrnák
1 ks  cibuľa
1 ks  zemiak
1 PL  olej
1 PL  maslo
 vývar
 soľ
 (mleté korenie štyroch farieb)
100 ml  šľahačková smotana

Postup prípravy

V hrnci rozohrejeme olej a necháme v ňom rozpustiť maslo. Osmahneme nakrájanú cibuľu a keď je do sklovita, pridáme kolieska paštráku a na kocky nakrájaný zemiak. Pár minút restujeme. Potom osolíme, prípadne okoreníme, zalejeme vývarom, tak, aby bola zelenina ponorená, a varíme do zmäknutia.

Rozmixujeme ponorákom, vlejeme smotanu a necháme prevrieť. Hotovoo!

Tip: Trošku exotickejšiu verziu polievky dosiahnete, keď ju dochutíte cesnakom, zázvorom, mletým čili, korením garam masala, prípadne troškou citrónovej šťavy. Zemiak sa dá vynechať, smotana nahradiť kokosovým mliekom, atď, atď. Nech žijú krémové polievky!

4. 4. 2017 17:55

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty